-20% Reducere Licenta, Master, Grad

Shape Shape

Plagiatul în lucrările științifice Licenta, Disertatie, Grad, Doctorat

Shape
Shape
Shape lucrare de licenta la comanda

Cum să eviți plagiatul?

Plagiat înseamnă că publicați lucrările altora ca ale voastre. Plagiatul este considerat a fi trișat și este strict interzis.De asemenea, este considerată o încălcare a integrității academice. Plagiatul poate avea ca rezultat eșecul academic și exmatricularea din universitate pe termen nelimitat.

Aceasta înseamnă că nu este permisă copierea din cărți, articole etc. sau utilizarea „copierii și lipirii” de pe Internet fără referențieri. Trebuie să scrieți unde ați găsit informațiile, adică referindu-vă la sursa bibliografica.


Exemple de plagiat
  • - Publicarea lucrării altcuiva ca a ta.
  • - Folosirea textului sau ideilor altcuiva în lucrarea dvs. fără a le nota in bibliografie.
  • - Reproducerea unui text cuvânt cu cuvânt fără a-l cita.
  • - Rescrierea (parafrazarea) unui text fără referențiere.
  • - Prezentarea unei lucrări anterioare în totalitate sau parțial, fără a furniza sursa (auto-plagiat)
  • - Prezentarea lucrării altcuiva în totalitate sau parțial ca lucrare proprie a studentului, adică plagiat, inclusiv lipsa referințe bibliografice spre surse și / sau marcarea clară a citatelor din/ catre sursele utilizate

Pentru a evita plagiatul, trebuie să citați sursele pe care le-ați folosit în cercetarea dvs.

Dacă ideile și textele sunt adoptate de la alți autori fără a fi indicate ca sursă, acest lucru se numește plagiat. Plagiatul în lucrările științifice LICENTA, DISERTATIE, GRAD, DOCTORAT a existat chiar înainte de inventarea internetului. Odata cu creșterea rețelei globale, totuși, riscul furtului de proprietate intelectuală crește. Când utilizați funcția de copiere a unui text utilizând clipboard-ul computerului, trebuie sa o faceti cu masura.

Fără a pune sub semnul întrebării utilitatea disponibilității multor informații pe World Wide Web, această comoditate prezintă, de asemenea, riscul ca gândurile noi, creative și o înțelegere mai profundă a faptelor să cadă in sfera plagiatului. În cazul lucrării de licență sau al lucrării de disertatie, ar trebui să se acorde o atenție deosebită pentru a se asigura că există o distincție clară între în propriile idei și ceea ce a fost preluat literal sau din punct de vedere al conținutului din alte lucrări.


Când se consideră o lucrare plagiat?
Este de la sine înțeles că o lucrare științifică se bazează în mare parte pe realizările intelectuale ale altora. O lucrare de licență sau o lucrare de disertatie va descrie teorii cunoscute și va conține astfel numeroase note de subsol sau referințe literare.

Dacă uitați un singur citat într-o lucrare de licență, poate fi trecut cu vederea, este uman. Dacă insa folosiți în mod repetat gânduri și idei de la alți autori fără să le indicați, iar coordonatorul dvs are impresia că acest lucru a fost făcut în mod deliberat, se poate enerva. În timpul verificării plagiatului, profesorii sunt adesea ajutați de un software de verificare a plagiatului. Rata de recunoaștere a plagiatului este destul de mare. Lucrarile de licență și lucrarile de master sunt, de asemenea, mai atent controlate decât referatele. Puteți, de asemenea, să efectuați o verificare a plagiatului în afara universității, pentru a verifica daca metoda dvs de citare este exacta.

Cu această verificare a plagiatului, textul dvs. este comparat cu surse de pe Internet și cu o bază de date foarte extinsă. Software-ul anti-plagiat verifică 30-50 de pagini din textul dvs. într-o oră.  Veți primi un raport de testare pentru lucrarea dvs. științifică, în care veți fi informat cu privire la potrivirile și asemănările dintre propriul text și textele altor autori.  Fiecare similaritate conține o referință la sursa în care a fost găsită similaritatea.